Hyvä tietää -asioita koruista

Jalometallia olevissa koruissa pitää olla aina jalometallileiman lisäksi merkintä joko Tukesin tarkastuksesta (tarkastusleima) tai korun valmistajan/jälleenmyyjän nimileima. Nämä merkinnät takaavat, että korun materiaali on sitä, mitä jalometallileima lupaa. Tukesin rekisteristä voi tarkistaa tekijän/jälleenmyyjän tiedot nimileiman perusteella. Esim. pelkkä hopean numerotunnus ei ole tae korun raaka-aineesta.

Korujen jälleenmyyjiä on markkinoilla monenlaisia. Suurimmissa nettikaupoissa hinnat saattavat olla edullisempia kuin pienemmissä, toisaalta pienemmissä putiikeissa palvelu on usein parempaa ja tuotteet yksilöllisempiä. Itse toimin tässä välimaastossa. www.korukioski.fi - kauppani on todella pieni ja siellä on vain muutamia yksilöllisiä tuotteita, kun taas korukioski.magnetix-wellness.com-nettikaupassani myyn kansainvälisestikin tunnettuja vaikuttavia Magnetix Wellness -magneettikoruja.
Meitä itsenäisiä jälleenmyyjiä on Suomessa muitakin.

Tutustu ennen ostospäätöksen tekoa nettikaupan toimitusehtoihin ja yritysinformaatioon. Toistaiseksi vielä me suomalaiset olemme kyllä melko luotettavia kauppakumppaneita niin pienissä kuin suurissakin ostoksissa. Takuu- ja palautusehdot on syytä tarkistaa myös ennen kaupantekoa. 1.1.2014 alkaen on myyjä velvollinen antamaan ostajalle aina kuitin, josta tulee ilmetä ostettu tuote, myyjän nimi ja y-tunnus, arvonlisäverokanta (minimissään) ja summa.

Teräskorujen puhdistaminen on helpointa tehdä miedossa astianpesuvedessä.Jalometalleja varten on olemassa omia puhdistusaineitaan. Tiesitkö muuten, että hammastahnallakin voi kiillottaa hopeaa?

Magneettikorukauppiaita alkaa korujen hyvän maineen ja menekin vuoksi olla tarjolla jo jos minkälaisia. Paikallisessa luontaistuotekaupassakin oli magneettirannekkeita. Kun kysyin magneettien tehoa gausseissa, myyjät eivät osanneet sanoa yhtään mitään, eikä myöskään takuusta kysyttäessä. Olen iloinen edustaessani koruja, joissa niin gaussit kuin takuutkin ovat kohdallaan. Erityistä iloa tunnen kuullessani koruista olleen apua.


Tukes: Verkossa myydään jalometallisäädösten vastaisia koruja

0
STT
Turvallisuus- ja kemikaaliviraston (Tukes) mukaan verkkokaupoissa on myynnissä jalometallisäädösten vastaisia koruja. Netissä myytävistä platina-, kulta-, hopea- ja palladiumkoruista on löytynyt muun muassa Suomen säädösten vastaisia pitoisuuksia ja leimoja.
Verkossa koruja myyvät yritykset eivät välttämättä noudata Suomen lakia, eikä yritysten kotipaikka aina ole Suomessa.
Suomen lakien mukaan koruista on löydyttävä pitoisuusleima. Esimerkiksi kultatuotteiden alin sallittu pitoisuus Suomessa on 375/1000 eli yhdeksän karaattia.
Tukes kehottaa kuluttajia varovaisuuteen ja pyytää kiinnittämään erityisesti huomiota korujen leimoihin. Tukes myös muistuttaa, että jalometallikoruna ei saa myydä korua, joka on vain pinnoitettu jalometallilla. Esimerkiksi hopeoitu messinkiketju ei siis ole hopeaketju

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!