lauantai 28. joulukuuta 2013

Lakimuutokset tuovat muutoksia vähittäiskauppaan, vai tuovatko?

1.1. alkaen pitää jokaisen arvonlisäverovelvollisen yrityksen/elinkeinonharjoittajan antaa asiakkaalle myyntitapahtumasta kuitti, myös käteismyynnistä. Ulkona tapahtuva markkina- ja torimyynti ja verkkokauppa on rajattu tämän velvoitteen ulkopuolelle.

Olen melko tuore korukauppias ja vasta viime kesänä ensimmäisen kerran markkinoilla kuljin Magnetix- korujeni kanssa. Koska koruilla on kahden vuoden takuu valmistusvikojen ja materiaalien osalta, olen aina antanut asiakkaalle kuitin, koska se on samalla myös takuukuitti. Lakimuutos ei siis tule millään tavalla vaikuttamaan minun toimintaani. Korujen ostaja on saanut ja saa jatkossakin koruostoistaan kuitin. Myös tulevan kesän markkinoilla. Ja myös käteisostoista.

Ostajan on myös hyvä tietää oikeuksistaan saada kuitti.  Tämä pätee myös mm. kampaamo- ja hierontapalveluihin.
keskiviikko 4. joulukuuta 2013

Joulu saapuu hiljalleen

Joulukuuta jo eletään. Vielä 11.12 asti tehdyt tilaukset ehtii toimittaa jouluksi tilaajalle.

Ihan pian alkaa siis korurintamalla muutaman viikon hiljainen kausi, jolloin on aikaa suunnitella tulevaa. Tulevaan minulla on tiettyjä alustavia ajatuksia, toivottavasti onnistun niiden toteuttamisessa. Yksi keskeinen ajatus on omien tiimiläisteni palkitseminen, jota haluan osaltani edistää.

Olen myös todella kiitollinen menneestä vuodesta, monella eri tavalla.
Olen onnistunut kasvattamaan tiimiäni ihanilla ihmisillä, kotikutsuja on ollut mukavasti ja markkinoilla ja messuilla olen tavannut paljon ihmisiä ja kuullut todella mielenkiintoisia kokemuksia koruista.

Tämä on ollut ensimmäinen koruvuoteni. Työtä olen tehnyt kovasti ja vielä on paljon tehtävää.
Suurin asia on oman itsensä kehittäminen. Joku on sanonut, että jos haluat sitä, mitä olet aina saanut, tee niinkuin olet aina tehnyt. Jos siis haluaa saada jotain muuta, on tehtävä jotain uutta uudella tavalla. Siinä suurin haasteeni ensi vuoteen.