sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Kokonaisvaltaista hyvinvointia

 Magneettikorut tunnetusti auttavat kiputiloihin ja särkyihin. Nyt päätin ottaa rinnalle sekä itselleni käyttöön, että myyntiin LR:n aloe vera-tuotteita, joissa puhtaan aloe veran pitoisuus on yli 90 %.

Aloe Vera on yksi superfoodeista, sen vaikutukset hyvinvointiin ovat moninaiset. Laitan tähän oheen linkin, jossa hyvää yhteenvetoa Aloe Veran eduista:  http://delishfrominsideoutside.blogspot.com.au/2013/05/aloe-vera-tutuksi.html

Tänään oli kivat korukutsut ja jälleen lähti Saksaan korutilaus. Edellisen tilauksen pitäisi saapua ihan näinä päivinä.  Nettikauppani kautta voit tilata näitä kauniita vaikuttavia koruja täysin ilman toimitusmaksua. Nettikauppani löytyy osoitteesta www.korukioski.energetix.eu/fi . Älä säikähdä, jos siellä välillä putkahtelee saksankielisiä ilmauksia. Valitettavasti päämies ei ole saanut noita kieliversioita täysin tuolla nettikaupassa toimimaan, mutta kaupankäynti toimii kyllä mainiosti.

LR on niinikään saksalainen yritys. Heillä on kyllä korujakin myynnissä, mutta ajattelin kyllä pitäytyä noissa ravintolisissä heidän tuotevalikoimissaan.

Tähän voisi lisätä yhden ihanan tuotteen kuvan, ja taisi tällainen tämänpäiväisillä kutsuilla olla jonkun asiakkaankin tilauslistalla:


perjantai 24. toukokuuta 2013

Korukutsuja

Pian vietetään valmistujaisia, koulut loppuvat ja linnut laulavat. Ihana kesä on koittanut. Korukutsuista monet ovat peruuntuneet nyt toukokuussa, mutta silti olen myynyt koruja enemmän kuin koskaan. Sunnuntaina on vielä yhdet toukokuiset kutsut tulossa.

Kesällä olen koruineni monilla markkinoilla ja toreilla myös liikkeellä.
Seuraava tapahtuma, jonne kaikki ovat tervetulleita, on 6.6. klo 15-20 Törnävän Seuralassa täällä Seinäjoella.  Olemme muutaman toisen jälleenmyyjän kanssa esittelemässä siellä naisille kaikkea mukavaa: Perfect Home -tuotteita, Oriflame- tuotteita ja Energetix Wellness- koruja. Kukin meistä myös arpoo jotain mukavaa arvontaan osallistuneiden kesken.

Kesällä olisi nyt hyvä tilaisuus opastaa uusia jälleenmyyjiä alkuun, kun kaikki tuntuvat toivovan kutsuja vain syksylle. Tämä on ihan mukava tapa saada hieman lisää rahaa, ja samalla saa tuottaa hyvää oloa korujen ostajille. Täytyy jatkaa ahkerasti uusien myyjien etsintää. Uskon heitä kyllä löytyvän.

sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Äidit äitienpäivänä

Äitiys lienee yksi eniten yleistetyistä asioista, kaikki äidit ovat tietynlaisia ja äitienpäivää tulee kaikkialla viettää samalla tavalla.

Oma äitini on kuollut jo kauan sitten ja tänään häntä kaipauksella muistelin. En vienyt haudalle kukkia, koska mielestäni äitini ei ole siellä. Äidin ikävä on erityisen iso siksi, että isäni on etääntynyt äidin kuoleman ja uuden naisen myötä niin, ettei edes koskaan kyläile lastensa luona. Äiti olisi kyllä lähellä lapsiaan ja lapsenlapsiaan.

On myös erityislasten äitejä, joita leijonasieluisina kunnioitan kovasti ja joihin moniin on ollut ilo tutustua. Ja sitten on äitejä, joiden lapset ovat jo tähtinä taivaalla ja niitä, jotka eivät koskaan saaneet omaa lasta, mutta olisivat kovasti halunneet äitiyttä. Heille tämä päivä lienee muistutus tyhjästä sylistä.  Äitiyttä ei siis voi laittaa samaan muottiin, monilla siihen liittyy katkeransuloisia tunteita, toisilla menetyksen tunteita ja vain osalla sitä ihanaa auvoista onnea, joka mainosmiesten kuvissa välittyy.

Tämän blogin asioiden pitäisi liittyä koruihin ja koruiluihin. Mielestäni kaupalliset tuotteet, ovat ne sitten koruja tai mitä ihania asioita hyvänsä eivät koskaan päihitä pienten käsien rakkaudella väsäämiä kortteja ja lahjoja. Rakkaudenosoitukset kaikissa muodoissaan ovat se kaikkein tärkein asia. Jos koruja käytetään nimenomaan rakkauden kertomiseen, silloin ne täyttävät sitä tehtävää, joka niille kuuluu :)

Hyvää Äitienpäivää kaikille äideille!

torstai 2. toukokuuta 2013

Tohtori Tolonenkin on kerännyt aineistoa magneettien hyödyistä

Tämän saman tekstin voit käydä lukemassa Tolosen sivulta http://www.tohtoritolonen.fi/index.php?page=news&id=2149 

Kipumagneetti

Päivitetty 26.9.2011

Suomeen on nyt saatu Englannissa kehitetty kipumagneetti, 4Pain. Se on 1. luokan lääkinnällinen laite, joka tuottaa voimakkaan, suoraan kipuytimeen pureutuvan magneettisen kentän. Se poistaa kipua nopeasti, jopa muutamassa tunnissa. Magneetti parantaa verenkiertoa, rauhoittaa hermosignaaleja sekä edistää solujen toimintaa paranemisprosessissa ja kivun lievityksessä. 4Pain-laitetta voi käyttää uudestaan ja uudestaan, sillä sen toiminta-aika on vähintään 10 vuotta.

Magneetin käyttötarkoituksia:
  • Alaselänkivut
  • Niska- ja hartiakipu
  • Iskias
  • Lihaskipu
  • Urheiluvammat
  • Revähdykset
Laitteessa on kaksi magneettista osaa, jotka irrotetaan toisistaan liu'uttamalla pienempää puoliskoa toista vasten. Suurempi kaareva osa tulee kipualueen ihoa vasten ja pieni nappi (alus)vaatteen ulkopuolelle vastaavaan kohtaan. Kun laite ei ole käytössä, puoliskot säilytetään kiinnitettynä toisiaan vasten.

4Pain on täysin turvallinen ja sitä voidaan käyttää niin pitkään kuin on tarvetta. Laitetta ei suositella käytettäväksi raskauden aikana eikä henkilöllä tai tämän kumppanilla, jolla on sydämentahdistin. 4Pain-kipumagneetteja myyvät terveyskaupat.


Mitä magneettihoito on?

Magneettihoitoa on käytetty vuosisatojen ajan. Hoidettavalle alueelle asetetaan staattinen tai elektromagneettinen kenttä terapeuttisessa tarkoituksessa. Magneettikenttä vaikuttaa solujen toimintoihin, sillä magneettivirta (gradientti) kulkee solukalvojen läpi ja vaikuttaa solun energiatasoon. Magneetti voi vähentää kudoksen happamuutta (neutraloimalla positiivisesti varattuja protoneja), jolloin alueen verenvirtaus lisääntyy, solujen hapensaanti paranee ja kiputuntemus vähenee. Magneetti vähentää kipuaistimuksen kulkua hermoissa. 

Magneettihoito nopeuttaa haavojen paranemista. Galvani osoitti jo vuonna 1772, että vioittuneet kudokset tuottavat heikkoa sähkövirtaa. Sähköstimulaatiota on käytetty vuosikymmeniä luuston ja pehmeiden kudosten vammojen hoidossa. Suomenkin sairaaloissa magneettihoitoa annetaan synnytyskipuihin. Englannissa terveyskeskuslääkärit määräävät magneettihoitoa muun muassa diabeetkkojen säärihaavoihin. Magneettihoitoa annetaan myös pään alueelle masennuksen hoitoon. Japanissa magneetteja käytetään muun muassa kroonisen väsymysoireyhtymän hoitoon. Yleisimmin magneetteja käytetään erilaisten kipujen lievitykseen. Staattisia magneetteja myydään maailmassa vuosittain yli 5 miljardilla dollarilla.

Kliinisiä tutkimuksia
Magneettihoitoa on tutkittu tieteellisesti polvi-, lonkka-, ranne-, nilkka- jalka-, selkäkivuissa. Alustavat kliiniset tutkimukset ovat antaneet ristiriitaisia tuloksia: Joissakin magneetit ovat auttaneet, joissakin taas eivät. Jotkin tutkimustulokset viittaavat siihen, että magneetin teho voi olla erilainen sen mukaan, mitä kipua hoidetaan. Esimerkiksi nivelrikossa ja diabeteksen aiheuttamissa hermosäryissä on julkaistu myönteisiä tuloksia. Vaikutus voi vaihdella myös magneetin voimakkuuden, käyttöajan ja käyttötiheyden mukaan. Kaikki tutkimukset eivät täytä korkeita laatuvaatimuksia, esimerkiksi potilasaineiston suuruuden tai kovin lyhyen vaikutusjakson puolesta. Lisää päteviä tutkimuksia kaivataan.

Vuoden 1977 jälkeen on julkaistu ainakin 12 lumekontrolloitua kliinistä tutkimusta staattisten magneettien vaikutuksista kipuun. Yhdeksässä tutkimuksessa tulokset olivat positiiviset: magneetti auttoi kipuun. Ei-positiivisissa tutkimuksissa magneetin teho saattoi olla liian pieni (300 gaussia selkäkipuun) tai aineisto liian pieni (20 koehenkilöä) kuten tutkijat itsekin totesivat (Collacott ym. 2000) taikka vaikutusaika liian lyhyt (5 minuuttia (Harper ja Wright, 1977). Jälkimmäisessä raportissa ei mainita magneetin voimakkuutta, joka saattoi olla liian pieni. Kun nämä kaksi tutkimusta jätetään pois laskuista, saatiin magneetilla seitsemässä tutkimuksessa kahdeksasta myönteinen teho erilaisissa kiputiloissa: hermoperäinen (esim. diabeteksen aiheuttama neuropatia), tulehduskipu, lihaskipu, fibromyalgia, reuma ja leikkauksen jälkeinen kiputila. Esimerkiksi Holcomb ym. (2000) osoittivat magneetin vähentävän merkittävästi selkä- tai polvikipua 24 tunnin kuluessa. Aineistona oli 54 potilasta.

Amerikkalais-japanilainen kaksoissokkotutkimus polven reumatulehdusta potevan 64 potilaan aineistossa osoitti, että magneetti lievitti oireita kahdella kolmesta, kun vain 27 % lumelaitetta käyttäneistä koki kivun lievittyneen. Koehenkilöistä 38 käytti magneetti- ja 26 lumelaitetta. Ryhmien välinen ero ei ollut kuitenkaan tilastollisesti merkitsevä (Segal ym. 2001).

Magneettipohjalliset lievittivät neljässä kuukaudessa merkitsevästi diabeettisesta alaraajojen neuropatiasta johtuvia oireita 19 potilaan aineistossa. Polttava, puutuva ja pistelevä tunne väheni. Tutkimusasetelma oli vaihtovuoroinen kaksoissokko, jossa magneetti- ja lumehoitoa saaneet vaihtoivat paikkaa ensimmäisen hoitojakson jälkeen. Tulokset olivat vaikuttavat (”impressive”) ja ne puoltavat diabeettisen neuropatian magneettihoitoa, kirjoittavat tutkijat (Weintraub 1999).

Magneettihoito vaikutti suotuisasti 50 poliopotilaan kivuissa. Magneetti- tai lumelaite asetettiin kipupisteisiin 45 minuutiksi. Magneettiryhmässä 76 % ja lumeryhmässä 19 % koki kivun lievittyneen (Vallbona ym. 1997).

Kontrolloidut kaksoissokkotutkimukset tukevat kipupotilaiden käytännön kokemuksia, joiden mukaan magneetti usein lievittää äkillistä ja kroonista kipua. Myös eläimillä tehdyt havainnot tukevat tätä käsitystä. Eläinkokeissa lumevaikutuksella tuskin on osuutta. Staattinen magneettilaite on turvallinen sydämelle ja verenkiertoelimille (Hinman 2002).
Kirjallisuusviitteitä:
Collacott EA; Zimmerman JT; White DW; Rindone JP. Bipolar permanent magnets in the treatment of chronic low back pain: A pilot study. JAMA 2000; 283: 1322-25 Abstract

Harper D.W., Wright E.F. (1977). Magnets as analgesics. Letter to the Editor. The Lancet, July 2, 1997, 45.

Holcomb RR; Parker RA; Harrison MS. Bio magnets in the treatment of human pain- past, present, future. Environ Med 1991; 8: 2430

Segal NA, Toda Y, Huston J, et al. Two configurations of static magnetic fields for treating rheumatoid arthritis of the knee: double-blind clinical trial. Arch Phys Med Rehabil. 2001;82:1483 1460. Abstract

Weintraub M.  Magnetic bio-stimulation in painful diabetic peripheral neuropathy: a novel intervention – a randomised, double-placebo crossover study. Am J Pain Manag. 1999;9:8 17

Vallbona C, Hazlewood CF, Jurida G. Response of pain to static magnetic fields in postpolio patients: a double blind pilot study. Arch Phys Med Rehabil. 1997;78:1200 1203. Abstract

Hinman MR. Comparative effect of positive and negative static magnetic fields on heart rate and blood pressure in healthy adults. Clin Rehabil 16: 669–674, 2002. Abstract

Mikä on kohtuuhinta ns rihkamakorulle?

Energetixin korujen hintoja pidän erittäin kohtuullisena, kun vertaan korujen hintaa vaikkapa netanttilan tms. niinsanottuun rihkamakoruhintatasoon.

Energetixin magneettikoruilla kun on jopa kahden vuoden takuu valmistusvirheiden tai materiaalivirheiden varalle. Sellaista takuuta ei moni koruvalmistaja tuotteilleen anna!
Jos siis esim. korviksesta tippuu kivi (liimaus pettää), ei muuta kuin kiikuttamaan korua jälleenmyyjälle, joka huolehtii korun edelleen valmistajalle. Paluupostissa tulee todennäköisesti uusi koru tilalle.

Takuun takia on hyvä pitää ostotosite hyvin tallessa, tosin itse säilytän aina kaikki tilauslomakkeet itselläni, joten kannattaa myös omalta jälleenmyyjältä kysyä, olisiko hänellä tilauslomakkeesta edes kopio jäljellä, jos oma kappale on mennyt hukkaan.

Ja tuolla hinnalla kun saa sitten myös vielä korun positiivisen vaikutuksen kolotuksiin ja särkyihin, niin sanoisin, että korujen hinnat ovat todella edullisia. Valikoima on todella laaja, esimerkiksi rannerenkaissa hintahaitari on 27-78 euron välillä korusta riippuen.